Vučić potpisuje ugovore u Angoli

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić boravi u poseti Republici Angoli.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 25.02.2013.

06:59

Default images

Vučićev domaćin je ministar odbrane Angole, Kandido Pereira doš Santoš van Dunem.

Srbija će pomoći izgradnju i opremanje vojne bolnice Angoli, prenosi danas tamošnja štampa povodom posete ministra odbrane i potpredsednika vlade Srbije

Tokom trodnevne posete, Vučić će razgovarati s ministrom odbrane Kandidom van Dunemom, načelnikom Generalštaba oružanih snaga, a primiće ga i šef države Eduardo doš Santoš. Kako navode lokalni mediji, planirano je potpisivanje više ugovora o vojnoj saradnji.

Vučić je u Angolu doputovao u nedelju, a po rečima ministra za infrastrukturu Serkejra de Žesusa, koji ga je dočekao u Luandi, glavni cilj posete je jačanje međudržavnih odnosa.

Vučić je uoči odlaska u Angolu rekao da firme iz Srbije očekuje ugovor o izgradnji vojnih bolnica i drugih vojnih objekata, vrednosti više stotina miliona dolara, i "dalje upošljavanje namenske industrije, posebno prodaju municije".

"Ukoliko bismo uspeli da završimo potpisivanje određenih ugovora, onda bi to bilo možda i od najvećeg značaja u poslednjih 25 godina", rekao je Vučić za "Politiku" od 24. februara.

Angolska štampa piše da se potpisivanje "završne dokumentacije" očekuje poslednjeg dana Vučićeve posete, u sredu 27. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: