U stočnoj hrani nema aflatoksina

Naučni institut za veterinarstvo Srbije obavio analize stočne hrane iz "Jabuke" i PKB i utvrđeno je da u njoj nema povećanih vrednosti aflatoksina, saznaje B92.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2013.

22:09

Default images

Prema rezultatima analize stočne hrane iz PKB-a i iz Fabrike stočne hrane "Jabuka" iz Pančeva, a u koje je B92 imao uvid, sve je u granicama normale, potvrđeno je iz ovog Instituta.

Ukupno je urađeno 29 uzoraka, a prisustvo aflatoksina u svim uzorcima je u dozvoljenim granicama, stoji u rezultatima Instituta za veterinarstvo.

Analizirani su seno, koncentrat, senaža, sojin griz, silaža kukuruza, miks hrana i sojine pogače... Rezultati su zadovoljavajući, jer je prisustvo aflatoksina u dozvoljenim granicama, kažu u Institutu za veterinarstvo.

Podsetimo, Ministarstvo poljoprivrede počelo je sa vanrednim kontrolama stočne hrane na farmama i u fabrikama, kao i analizama kukuruza iz robnih rezervi.

Uzimanju uzoraka iz PKB-a i pančevačke fabrike tokom prethodna dva dana prisustvovao je i ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Vanredna kontrola biće obavljena na svih 76 farmi u Srbiji i ukoliko se utvrdi da je hrana dobra biće i dalje isporučivana farmama, rekao je ranije danas ministar poljoprivrede Goran Knežević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: