Zbog mleka telefon neprekidno zvoni

Pri Ministarstvu poljoprivrede formiran je kol centar preko kog građani mogu da dobiju informacije o ispravnosti mleka i mlečnih proizvoda.

Izvor: B92

Subota, 23.02.2013.

18:54

Default images

Za dva dana rada ovog centra veliki broj građana potražio je odgovore na pitanja o aflatoksinu.

Telefoni u centru neprekidno zvone, a građani očekuju da će stručnjaci iz Ministarstva poljoprivrede otkloniti njihove nedoumice o kvalitetu mleka.

"Interesovanje građana je u ova prva dva dana rada kol centra je vrlo veliko. Imamo svakodnevne pozive, odnosno pozivi su iz minuta u minut. Građani se raspituju o kvalitetu mleka koje mogu pronaći u prodavnicama, a ono što im mi objašnjavamo je da je mleko u Srbiji bezbedno, da svo mleko koje mogu pronaći u rafovima je ispravno za ljudskiu ishranu", kaže Ivan Živkov iz Ministarstva poljoprivrede.

Poslednjih dana oprečne informacije u vezi sa ispravnošću mleka zbunjuju građane. Na mnoga pitanja nismo dobili odgovor. Rezultati specijalnih analiza iz Holandije staviće tačku na nedoumice o ispravnosti mlečnih proizvoda, kaže Rodoljub Šabić poverenik za informacije od javnog značaja

"Otvara se pitanje zašto mi moramo da čekamo informacije iz inostranstva, zašto mi nemamo neke procedure i neke mehanizme koje bi zapravo morali da imamo...Valjda se u ovoj zemlji kontrola proizvoda, ne samo mleka, vrši redovno. Zašto mi ne bismo imali praksu makar jednom nedeljno da se na sajtu nadležnih organa pojave informacije o analizama koje vrše naši nadležni organi. Sad se naravno postavlja pitanje zašto mi nemamo referentnu laboratoriju i to je jedno ozbiljno pitanje na koje treba potražiti odgovor, to nije pitanje od juče", naglašava Šabić.

Da su građani na vreme bili informisani o aflatoksinu, izbegla bi se panika koja je izazvala strah kod većine građana, dodao je Rodoljub Šabić.

Brojevi telefona koje građani mogu da pozovu kako bi dobili potrebne informacije o ispravnosti mleka su: 011/361-21-97 ili 011/361-62-75.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: