HR: Obustavljen otkup sirovog mleka

Hrvatski Dukat je obustavio otkup svežeg sirovog mleka sa 180 farmi u istočnoj Hrvatskoj na kojima je utvrđen povećan nivo aflatoksina.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

10:59

Default images

Ovakva privremena odluka je doneta na osnovu rezultata analiza Dukatovog paralelnog sistema kontrole sirovog mleka na aflatoksin i dodatnih analiza nezavisne laboratorije, a otkup će se nastaviti čim farme budu mogle da isporuče zdravstveno ispravno mleko, saopšteno je iz Dukata, a prenosi Večernji list.

Budući da je izvor aflatoksina kontanimirana stočna hrana, Dukat je, u nameri da pomogne farmerima da što brže reše problem, osigurao dostupnost mikofiksatora.

Obustava otkupa svežeg mleka je privremena mera i otkup će biti nastavljen čim se uzorkovanjem utvrdi da je mleko zdravstveno ispravno, navode iz Dukata.

Iz kompanije kažu da su, od kada je potvrđena prisutnost aflatoksina u mleku, iz prodaje povukli sporne artikle, kao i da su nabavili analitičku opremu za svakodnevnu uporednu kontrolu otkupljenog sirovog mleka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: