"Šta je s mlekom 190 proizvođača?"

Potpredsednik Nacionalne organizacije potrošaca Zoran Nikolić pita šta je sa zdravstvenom ispravnošću mleka kod ostalih više od 190 proizvođača u zemlji.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2013.

17:48

Default images

On je izjavio da su zbunjujuće informacije o ispravnosti mleka s graničnim vrednostima aflatoksina.

"U Srbiji postoji oko 200 proizvođača mleka, a objavljivanja izveštaja o prisutnosti aflatoksina kod šest proizvođača kod kojih su uzorci i uzeti, bez informacija o zdravstvenoj ispravnosti tog prozivoda kod ostalih proizvođača, je nekorektno", ocenio je Nikolić.

Prema njegovim rečima: "Građani se s pravom pitaju da li to znači da je mleko koje je uzorkovano i za koje su objavljene informacije o prisutnosti aflatoksina neispravno, a da je ispravno mleko koje nije uzorkovano".

Nikolić, koji je i predsednik organizacije potrošača Kragujevca, rekao je da su u tom gradu trogovine same povukle određene količine mleka za koje su u javnost iznete sumnje o prisutnosti aflatoksina.

O tome koliko je mleka u četvrtak povučeno iz kragujevačkih trgovina ni danas nije bilo moguće dobiti zvanične podatke.

Veterinarski inspektori kažu da nisu ovlašćeni da daju izjave, kao i da dnevne izveštaje o radu na terenu dostavljaju Republičkom veterinarskom inspektoru.

U kragujevačkim trgovinama "Trnava promet" i "Braća Popović" trgovci su Tanjugu rekli da se mleko prodaje slabije nego u danima pre objavljivanja izveštaja o prisutnosti aflatoksina u mleku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: