"Što pre bez paralelnih struktura"

Hašim Tači je izjavio, posle susreta s premijerom Dačićem, da su "svi svesni" da paralelne strukture Srbije na Kosovu treba rasformirati što je brže moguće.

Izvor: Beta

Sreda, 20.02.2013.

18:24

Default images

"Svi su svesni da paralelne strukture Srbije (na severu Kosova) treba rasformirati što je pre moguće, i to će se dogoditi", izjavio je Tači posle sastanka sa Dačićem u kojem je posredovala visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

"Bezbednosne strukture će biti rasformirane, a biće pronađene druge mogućnosti u pogledu sistema obrazovanja, zdravstva, civilnih službenika, da se prilagode ili transformišu", rekao je Tači.

Tači je rekao da će stručne grupe nastaviti da rade na razjašnjavanju drugih detalja u vezi s pitanjima o kojima je razgovarao s Dačićem.

Tači jer rekao da su jučerašnji i današnji sastanci sa srpskim premijerom bili konstruktivni.

"Mogu reći da je današnji sastanak bio u konstruktivnom duhu i opredeljen za iznalaženje prihvatljivih rešenja za normalizaciju situacije na severu zemlje, rasformiranje bezbednosnih struktura što je pre moguće, i uvođenja reda, zakona i pravnog sistema u sklopu kosovskog zakonodavstva", rekao je Tači.

Kosovski premijer je izjavio da je na sastanku ukazao na "potrebu organizovanja slobodnih izbora u četiri opštine na severu Kosova tokom ove godine".

Tači je rekao da će se narednih dana sastati stručne grupe da razjasne detalje ovih pitanja, kako bi se 4. marta premijeri Srbije i Kosova ponovo sastali.

Tači je izrazio nadu da se zahvaljujući takvom duhu u razgovorima može obezbediti rešavanje svih problema u tom delu Kosova koji nisu bili rešavani 13 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: