SNS: Ješić za dan razorio seljaka

SNS traži od državnih organa da kaže građanima da li postoji opasnost od konzumiranja mleka, ali i optužuje Gorana Ješića da je "politikant Viktorija grupe".

Izvor: B92

Sreda, 20.02.2013.

13:17

Default images

SNS u saopštenju pita nadležne državne organe kako je moguće da su dozvolili, a ako se dokaže da posledice konzumiranja mleka nisu dramatične, jednom politikantu, poput Gorana Ješića da upotrebljavajući podatke koje je dobio od Viktorija grupe, čiji je vlasnik Milija Babović, u samo jednom danu razori srpskog seljaka i proizvodnju mleka u Srbiji.

Srpska napredna stranka pozvala je nadležne državne organe da hitno ispitaju sve u vezi s ispravnošću mleka koje pijemo, ali i upozorila građane Srbije da su, zbog nečije zle namere i tendencioznosti, danas najbrutalnije napadnuti srpski seljaci i srpski domaćini, koji žive i hrane svoje porodice od proizvodnje mleka, navedeno je saopštenju dostavljenom B92. Ješić je juče objavio prve rezultate analize mleka na tržištu u Vojvodini, prema kojima je od 35 uzoraka, 29 ima povećanu vrednost aflatoksina.

Ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je potom da je mleko u Srbiji bezbedno za upotrebu i da su određene količine mleka povučene iz preventivnih razloga dok ne budu stigli rezultati analize iz EU.

Knežević je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da zdravlje građana nije ugroženo, a da povučene količine mleka nisu neispravne.

Ješić je danas u emisiji "Kažiprst" na B92 rekao da će svake nedelje objavljivati analize na sajtu, a da nadležno ministarstvo treba pitati zašto povlači mleko s polica, ako tvrdi da je potpuno bezbedno.

On tvrdi da je analize mleka naručio u skladu sa svojim obavezama, kao i da je on "samo poštar".

"Država i ministar su neozbiljni, nema ozbiljne strategije. Ipak, problem može da se reši, cenu treba da podele država kao najodgovornija i mlekare, jer imaju najveću dobit, a nikako farmeri", smatra Ješić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

129 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: