Dinkić: Ispitati tvrdnje Ješića

Ministar finansija Mlađan Dinkić kaže da treba ozbiljno ispitati tvrdnje pokrajinskog sekretara za poljoprivredu Gorana Ješića o prisustvu aflatoksina u mleku.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2013.

14:14

Default images

On je dodao da bi, ako to bude potrebno, trebalo preduzeti neophodne mere.

"To bi trebalo da ispitaju stručnjaci za tu oblast, odnosno oni koji se bave proverom bezbednosti hrane, ministarstva zdravlja i poljoprivrede i referentne laboratorije", rekao je Dinkić novinarima posle skupa o informacionim tehnologijama u Srbiji u Novom Sadu.

On je naglasio da je zdravlje ljudi najvažnije i dodao da bi trebalo što pre obavestiti javnost o tome šta se dešava u vezi s kvalitetom mleka i preduzeti sve neophodne mere, ako bude potrebno.

Ješić je danas novinarima predočio rezultate vanredne analize mleka na prisustvo aflatoksina M1, prema kojima je u većini ispitanih uzoraka otkrivena veća količina te kancerogene materije nego što je dozvoljena.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Vojvodine podsetio da je prethodnog dana o tim rezultatima obavestio premijera i ministra poljoprivrede, zatraživši odgovarajuće reagovanje države ali, kako je rekao, niko se od nadležnih institucija tim povodom nije oglasio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: