Danica preminula čekajući na srce

Danica Ćirković preminula je oko podneva čekajući da se prikupi novac za transplantaciju srca u inostranstvu, rečeno je u Kliničkom centru u Kragujevcu.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 18.02.2013.

14:14

Default images

Danica je imala 24 godine i preminula je na Klinici za kardiologiju, rekla je Tanjugu portparolka Kliničkog centra Vanja Đorđević. U humanoj akciji "Srce za Danicu" za manje od meseca prikupljeno je više od polovine sredstava od potrebnih oko 150.000 evra.

U toj akciji koju su pokrenuli mladi iz naselja "Iline vode" učestvovali su pojedinci, institucije, sportski klubovi, mediji i drugi kako iz Srbije tako i iz inostranstva.

Danici je bilo potrebno između 130.000-150.000 evra da bi dobila novo srce u nekoj od klinika u okruženju. Ona je bila apsolvent Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, bila je prva na listi za transplantaciju srca u inostranstvu.

Danica je prošle sedmice zbog pogoršanja zdravstvenog stanja smeštena u Klinički centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

288 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: