"Kosovo država velikih mogućnosti"

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga izjavila je da ovaj jubilej dočekuju ubeđeni da je učinjeno mnogo da Kosovo postane "država velikih mogućnosti".

Izvor: B92

Subota, 16.02.2013.

21:07

Default images

" Republika Kosovo je nepobitna realnost, a njena nezavisnost je nepovratni proces. Ostvarena je volja njenih gradana. To je jedna nedeljiva celina, država svih onih koji žive unutar njenih granica, bez razlike", kazala je Jahjaga na svečanosti na kojoj su bili predsednik Albanije Bujar Nišani i ministar odbrane Makedonije Fatmir Bisljimi.

Ona je rekla da na Kosovu svi ljudi, nezavisno od etnicke, verske i rodne pripadnosti uživaju jednaka prava,"odlucni da postanu deo ujedinjene Evrope".

Pošto je podsetila da je 17. februara 2008 godine proglašena nezavisnost i da Kosovo na tom putu nije bilo samo.

"Uz nas smo imali Sjedinjene Americke Države, našeg saveznika i večitog prijatelja, Veliku Britaniju, Nemačku, Francusku, Italiju, države EU, Albaniju i druge države, koje su podržale naša nastojanja da zavladamo svojom sudbinom", kazala je Jahjaga.

Predsednica Kosova ranije je rekla da je cilj svih Albanaca integracija u EU, a ne osnivanje jedne nacionalne države, javlja Anadolija.

Polaganjem venaca na grob prvog komandanta OVK Adema Jašarija u selu Prekaze u opštini Srbica počelo je obeležavanje pete godišnjice nezavisnosti Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: