Janša i Milanović 10. marta o sporu

Premijeri Hrvatske i Slovenije Zoran Milanović i Janez Janša sastaće se 10. marta kako bi pronašli rešenje za Ljubljansku banku Zagreb.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 15.02.2013.

14:47

Default images

Oni su susret dogovorili u telefonskom razgovoru, saopšteno je iz Janšinog kabineta.

Sastanak će biti posvećen rešavanju problema prenete štednje hrvatskih štediša bivše podružnice Ljubljanske banke (LB) Zagreb, kao i mogućnostima koje za privrednu saradnju donosi članstvo Hrvatske u Evropskoj uniji, dodaje se u saopštenju.

U razgovoru je takođe dogovoreno da do sastanka ovlašćeni predstavnici dva premijera usklade predlog sporazuma o prenetoj štednji, a za predstavnika Slovenije premijer je imenovao državnog sekretara u svom kabinetu Tona Kajzera.

U saopštenju se dodaje da će na taj način "biti obezbeđen nesmetani kontinuitet u traženju i formulisanju rešenja", koje je "ugroženo zbog stalnih javnih izjava ministra spoljnih poslova Slovenije Karela Erjaveca o izlasku iz vlade".

U saopštenju se dodaje da će na taj način "biti obezbeđen kontinuitet u traženju i formulisanju rešenja", koje je ugroženo zbog "čestih javnih izjava ministra spoljnih poslova (Slovenije) Karela Erjaveca o njegovom izlasku iz vlade".

U pitanjima oko rešavanja Ljubljanske banke i slovenačke ratifikacije pristupnog sporazuma Hrvatska EU ostaje na svojim dosadašnjim pozicijama, izjavila je u Briselu hrvatska vicepremijerka i ministarka spoljnih i evropskih poslova Vesna Pusić.

"Što se nas tiče, ostajemo na svojim dosadašnjim pozicijama. A i slovenačka strana je najavila da će nastaviti što se sadržaja tiče, samo što će poslati novo lice u proces pregovaranja", izjavila je ona posle trilateralnog sastanka Hrvatske, BiH i Evropske komisije, koji je danas održan u Briselu, a citira je u svom saopštenju hrvatsko Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: