U Podgorici prijem povodom Sretenja

Ambasada Srbije u Podgorici organizovala je večeras, povodom Dana državnosti, prijem u hotelu Crna Gora, kome je prisustvovao veliki broj zvanica.

Izvor: Beta

Petak, 15.02.2013.

21:52

Default images

Ambasador Zoran Lutovac kazao je dopisniku Tanjuga da bilateralni odnosi Srbije i Crne Gore nastavljaju da se kreću uzlaznom linijom.

I prema najavi najviših državnih zvaničnika obe zemlje u narednom periodu trebalo bi očekivati snažniji uspon tih odnosa , istakao je Lutovac.

Prijemu su, koji je bio znatno posećeniji nego prethodnih godina, prisustvovali ministri unutrašnjih poslova i socijalnog staranja, Raško Konjević i Predrag Bošković, savetnica predsednika države Sonja Šundić, savetnik crnogorskog premijera Nebojša Kaluđerović, predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, potpredsednik Skupštine Crne Gore Suljo Mustafić i gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša.

Svečanosti je prisustvovao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, poslanici svih crnogorskih parlamentranih stranaka osim Socijaldemokratske partije, čiji je lider Ranko Krivokapić.

Na prijemu su bili predstavnici diplomatskog kora, čelnici srpskih organizacija, kao i brojne javne ličnosti.

U organizaciji ambasade Srbije u Podgorici ranije danas je u Crnogorskom narodnom pozorištu održan koncert Biljane Krstić. Povodom Dana državnosti Srbije u četvrtak je položen venac na spomenik Karađorđu u Podgorici.

Prijem i u Madridu

Ambasada Srbije u Madridu je, povodom Dana državnosti Srbije, u Paviljonu madridskog Retira organizovala prijem i izložbu slika srpskog slikara Dušana Vrge.

Kako je saopšteno iz Ambasade, prijem i izložbu otvorio je ambasador Srbije u Španiji Danko Prokić, uz prisustvo brojnih španskih zvaničnika i stranih diplomata.

Tradicija diplomatskih odnosa Srbije i Španije datira od 1916. godine, kada je u Madrid došao prvi ambasador Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: