Tetovo: Haradinaju oduzeta titula

Inspektorat za lokalnu samoupravu poništio je odluku Saveta opštine Tetovo kojom je bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj proglašen počasnim građaninom Tetova.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

19:18

Default images

Direktor Inspektorata Vančo Šehtanski izjavio je za makedonske medije da je odluku potpisao i da će ona biti objavljena u zakonskom roku.

Makedonski članovi Saveta opštine Tetovo podneli su predstavku Inspektoratu zbog kršenja dva člana zakona, jer je ova odluka doneta bez njihove saglasnosti i zbog toga što o njoj nije raspravljao opštinski savet za međunacionalne odnose.

Haradinaju je titula počasnog građanina Tetova dodeljena na svečanosti u Tetovu održanoj 4. februara, nedelju dana po donošenju odluke.

Odluku su doneli aklamacijom, bez glasanja samo albanski savetnici, pošto su makedonski članovi Saveta napustili sednicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: