Posthumno odlikovanje za vojnike

Predsednik Nikolić posthumno je odlikovao zlatnom medaljom za hrabrost Miloš Obilić majora VS Gorana Savića koji je poginuo u avionskoj nesreći u Novoj Pazovi.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.02.2013.

21:16

Default images

Povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, Nikolić je odlikovao i Savićevog kolegu potpukovnika Tomislava Bećagovića, takođe zlatnom medaljom za hrabrost "Miloš Obilić".

Savić i Bećagović su odlikovani za ispoljenu hrabrost i lično herojstvo.

Major Goran Savić poginuo je 26. septembra, kada se njegov avion Lasta srušio u Novoj Pazovi, dok je njegov kolega Bećagović uspeo da se spase iskakanjem.

Nikolić je takođe posthumno odlikovao Ordenom zasluga za odbranu i bezbednost drugog stepena starije vodnike I klase Slavišu Markovića i Nebojšu Milića. Oni su poginuli u avgustu prilikom uklanjanja municije zaostale iz NATO bombardovanja, a odlikovani su za časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

Predsednik je različitim medaljama, povodom Dana državnosti, odlikovao i Osnovnu školu "Lazar Savatić" iz Zemuna, Prvo beogradsko pevačko društvo, Institut za fiziku i Narodnu biblioteku.

Odlikovani su i Milunka Lazarević, Radoslav Zelenović, Veran Matić i Marija Crnobori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: