Keri: Rizikujemo da ohrabrimo Iran

Američki državni sekretar Džon Keri naveo je da, ako međunarodna zajednica ne odgovori na treću nuklearnu probu Severne Koreje, rizikuje da ohrabri Iran.

Izvor: Beta

Sreda, 13.02.2013.

21:05

Default images

Keri je rekao da zemlje sveta moraju da se saglase o "brzom, snažnom, i verodostojnom odgovoru", na treću nuklearnu probu Severne Koreje i na to što komunistička vlada krši preuzete obaveze.

Državni sekretar SAD je rekao da bi se time takođe poslala poruka Iranu da svet ozbiljno gleda na nuklearna pitanja i da neće da toleriše širenje nuklearnog oružja ni u jednoj zemlji.

"Radi se o širenju nuklearnog oružuja i radi se o Iranu, jer je to povezano... Važno je da svet bude kredibilan u svojim naporima za suzbijanje širenja nuklearnog oružja", rekao je Keri u odgovor na pitanje novinara o nuklearnoj probi koju je juče izveo Pjongjang.

Severna Koreja saopštila je juče ujutro da je uspešno izvela podzemnu nuklearnu probu na lokaciji na severoistoku zemlje. Generalni sekretar UN Ban Ki Mun, NATO i Bela kuća su oštro osudili nuklearnu probu Pjongjanga kao "duboko destabilizirajući" potez i nedgovoran čin koji je u suprotnosti sa odlukama i politikom Saveta bezbednosti i međunarodne zajednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: