Zbogom legendi televizije

Miloje Mića Orlović bio je dobar čovek, odličan voditelj. Televizijska javnost njegovim odlaskom izgubila je velikog profesionalca, kažu njegove koleginice.

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2013.

19:12

Default images

"Tužno je što uopšte čovek mora da umre, pa još jedan takav profesionalac, legenda, nosilac lika kakav treba da bude televizijski voditelj, u onom najboljem maniru", rekla je Dunja Figenvald Puletić Lango.

"Imao je sve, i pojavu i glas i kulturu govora, sve što je potrebno i prosto su ga obožavali. Obožavali su ga do poslednjeg dana njegovog života", istakla je ona.

Dunja Lango je naglasila da je odlaskom Orlovića "televizijska javnost izgubila velikog profesionalca".

Danka Novović je rekla da joj je Orlović bio ne samo kolega, nego i veliki prijatelj.

"Znam ga od detinjstva, jer je on živeo u Valjevu, njegovi roditelji i moja tetka su živeli stan do stana. Bio je veoma dobar čovek, fantastičan voditelj i žao mi je što se do danas nije rodio novi Mića Orlović", istakla je Novovićeva.

Ona je dodala da je Orlović bio i ostao neprevaziđen.

"Mahom su žene voditelji, a on mislim da je neprevaziđen do sada. Imao je popularnost kakvu niko od nas nije imao. On je jedini stvarno imao veliku popularnost. Bio mi je veliki prijatelj", dodala je Novovićeva.

Dugogodišnji novinar, urednik i voditelj RTS-a Miloje Mića Orlović preminuo je danas u Beogradu.

Orlović je rođen 28. maja 1934. godine u Valjevu. Karijeru je započeo kao student u radiju "Studentski grad", nastavivši je u Televiziji Beograd, gde je postao jedan od najpoznatijih voditelja. Mića Orlović bio je prvi voditelj televizijskog "Dnevnika" i jedno od najpoznatijih tv lica stare Jugoslavije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: