"Štrpce, pozitivan primer na KiM"

Komandant Kfora, nemački general Folker Halbauer, posetio je danas opštinu Štrpce i tom prilikom ocenio da je ova opština pozitivan primer na Kosovu.

Izvor: Tanjug

Utorak, 12.02.2013.

23:32

Default images

On se sastao sa gradonačelnikom Sstrpca Bratislavom Nikolićem i rukovodstvom opštine. General Halbauer je istakao, kako se navodi u saopštenju opštine, da je impresioniran onim što je mogao da vidi dolazeći u Štrpce, ali i onim što već zna o Štrpcu.

Nikolić je upoznao svog gosta sa trenutnom opštom situacijom u opštini Štrpce a poseban akcenat tokom sastanka stavljen je na bezbednost i ekonomske potencijale kao preduslov za razvoj opštine.

"Uspeh o kojima svi danas govore kada je Štrpce u pitanju je upravo postignut zato što se moji saradnici i ja nismo bavili visoko-političkim temama. Ne može jedan lokalni lider da vodi visoku politiku jer onda neće imati vremena za lokalne probleme", kazao je on.

Nikolić je, na zajedničkoj konferenciji za štampu,

istakao da je ponosan na činjenicu da je Štrpce danas mesto o kome se svuda govori u pozitivnom kontekstu i naglasio da Štrpce u perspektivi ima veliku šansu za ekonomski razvoj.

On je izrazio uverenje da će već u maju biti poznato ko će biti investitor projekta razvoja turističkog centra Brezovice koji će ponuditi oko tri hiljade radnih mesta.

Komandant Kfora je rekao da je dolazeći u Štrpce video veliki napredak u smislu kvalitetnije infrastrukture, uređenih ulica i trotoara.

"Dolazeći u Štrpce imao sam utisak kao da dolazim u mesto koje se nalazi u mojoj zemlji, Nemačkoj. Znajući da je u Štrpcu na delu jedan suživot Srba i Albanaca i imajući u vidu sve lepote ovog mesta kao i očigledan napredak u infrastrukturnom smislu, mogu da zaključim da je Štrpce pozitivan primer u svakom smislu. Gradonačelnik Nikolić i njegovi saradnici posvećeni su napretku i mogu samo da konstatujem da su rezultati njihovog rada pozitivni i ja im na tome čestitam", rekao je general Foker Halbauer u svojoj izjavi medijima.

Na kraju konferencije za medije, nemački general uručio je gradonačelniku Nikoliću plaketu komande Kfora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: