Kostreš: Dačić izgubio kredibilitet

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš ocenio je da premijer Ivica Dačić mora da podnese ostavku jer je izgubio kredibilitet.

Izvor: Beta

Utorak, 12.02.2013.

20:59

Default images

On navodi da Kostreš treba da podnese ostavku i zbog toga što "ništa ne radi" na poboljšanju bezbednosne situacije u pokrajini.

"Premijer nema kredibilitet po mnogim pitanjima. Državni organi aferu sa Šarićem do kraja moraju da istraže i pokrenu procese protiv svih koji su bili umešani. Liga je od premijera tražila da podnese ostavku zbog trenutne bezbednosne situacije u Vojvodini", rekao je Kostreš u intervjuu za list "Danas".

Kostreš je kritikovao stav Dačića da Vojvodina ne treba da ima sopstvenu policijsku upravu i naveo da je u pokrajini nedovoljan broj policajaca, uprkos činjenici da sve češće dolazi do narušavanja javnog reda i mira i da se dešavaju i međunacionalni incidenti.

"Kada je reč o aferi s kokainskom mafijom, svaki čovek koji dođe u takvu situaciju mora da jasno objasni o čemu se tu radi", rekao je on.

Funkcioner LSV je rekao da, iako se politički ne slaže sa prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem, on pozdravlja njegovu hrabrost i odlučnost u borbi protiv korupcije.

"Drago mi je da se neko uhvatio tog posla. Rezultate njegove borbe ću komentarisati tek kada dobijemo sudski epilog. Bez obzira na to štose politički ne slažem s Vučićem, moram da pozdravim njegovu hrabrost i odlučnost u tom poslu", rekao je Kostreš.

On je ocenio da je prelazak doskorašnje funkcionerke LSV Aleksandre Jerkov u Demokratsku stranku bio neprijatan ali da taj događaj nije uzdrmao Ligu.

"Sigurno nije prijatno kada osoba, u koju se toliko ulagalo i koja je bila toliko vidljiva jer smo mi to želeli, promeni stranački dres. To je njena odluka. Liga nastavlja da funkcioniše dalje. Niko nije otišao njenim putem, što znači da to nije uzdrmalo LSV. Rezultat na sledećim izborima će pokazati da podrška Ligi sve više raste", rekao je on.

Kostreš je dodao da ne vidi nijedan razlog za održavanje vanrednih pokrajinskih izbora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: