Josipović hoće i drugi mandat

Predsednik Hrvatske Ivo Josipović prvi put potvrdio da će se ponovo kandidovati na narednim predsedničkim izborima.

Izvor: tportal.hr

Ponedeljak, 11.02.2013.

19:34

Default images

"Bliži se polako vreme novih predsedničkih izbora. Sebi uvek, naravno, postavljam pitanje i postaviću ga kada dođe taj trenutak odluke - hoću li se kandidovati ili neću. Uživam li dovoljnu podršku građana pa da ima smisla da se upustim u izbornu utakmicu. Evo, kako sada stvari stoje, izgleda da to ima smisla i prema sadašnjem stanju stvari, upustiću se u tu izbornu utakmicu", rekao je Josipović.

Predsednik Hrvatske je u razgovoru za Medija servis izjavio da je vlada te zemlje svesna privredne situacije u kojoj se država nalazi. Stoga neće da predlaže posebnu sednicu Vlade na kojoj bi tema bila privredni oporavak.

"To bi trebalo da bude slučaj kada Vlada ne bi bila svesna problema pred kojima se nalazi i kada bi tu trebalo isforisirati neke odluke. Mislim da to nije slučaj, da Vlada zaista jeste svesna velikih problema u kojima se nalazimo. Moram reći, i mene brine stanje u privredi, brine i građane i mislim da je Vladi potpuno jasno da treba u petu, šestu, sedmu ili koju god brzinu, ali se iz krize izaći mora", kazao je Josipović.

Govoreći o temi koja je duboko podelila Hrvatsku - uvođenju dvojezičnosti u Vukovaru, Josipović je rekao da Hrvatska zakone ima kako bi ih sprovodila. "Naravno, o modalitetima, načinu i dinamici, o svemu se može razgovarati, ali sprovođenje zakona mora biti neupitno", ističe Josipović.

"Mislim da je uopšte pogrešno krenula ta rasprava s terminima odgađanja, moratorijumima, bismo, ne bismo. Mislim da bi bilo zgodnije da situaciju postavimo afirmativno. Kako ćemo sprovesti zakon, a ne kako da ga ne sprovodimo", naglašava predsednik Hrvatske.

On je potvrdio da zna šta ministri Vesna Pusić i Karl Erjavec predlažu za rešenje problema Ljubljanske banke. Uveren je da su na dobrom putu, a javnost će za dogovor, kaže, saznati kada dođe vreme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: