Učesnici tuče pušteni iz pritvora

Petorica mladića srpske nacionalnosti, osumnjičenih za nasilničko ponašanje tokom vikenda u Temerinu, pušteni su iz pritvora, saznaje nezvanično B92.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 11.02.2013.

16:38

Default images

U sukobu koji se dogodio u subotu rano ujutru učestvovalo je osam osoba, od kojih su trojica maloletni pripadnici mađarske nacionalne manjine.

Uhapšeni mladići srpske nacionalnosti iz Temerina jutro su dočekali u zatvoru, a potom su privedeni na saslušanje kod istražnog sudije.

Brat jednog od njih, dvadesetogodišnji Dejan Hani, kaže da je njegov brat priznao učešće u incidentu, ali da razlog sukoba nije bila nacionalna netrpeljivost.

"Posvađali su se naši, srpski mladići, vijali, gađali flašama, te roletne su jedina šteta. Neka odgovaraju ako su krivi, ali niko ne mrzi Mađare, moja baba je Mađarica, majka drugog uhapšenog je Mađarica i nema tu mržnje", kazao je on.

Sukob mladića srpske i mađarske nacionalnosti, koji se odigrao u noći između petka i subote, kulminirao je ispred jedne kuće, na kojoj su stradale roletne na prozorima.

Ovog puta su bili prozori, a ne tako davno - pre samo dve nedelje, nekoliko ulica dalje, desila se tuča u kojoj je bilo i povređenih.

Slično je bilo u oktobru, kada su osumnjičeni za napad bili članovi organizacije „64 županije“.

Pokrajinski funkcioneri i političari saglasni su da su strah, nesigurnost i zebnja postali deo svakodnevice Vojvodine. Traže da se u najskorijem roku stvari promene i očekuju brzu reakciju nadležnog ministarstva.

Pajtić: Napad na Vojvodinu

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić osudio je incident proteklog vikenda u Temerinu i rekao da očekuje da se drastičnim kaznama spreči da se takvi incidenti ponove.

Pajtić je u saopštenju ocenio da je to napad i na Vojvodinu u kojoj se "vekovima razvija međunacionalno poverenje i poštovanje".

"Kad tu kuću gađaju flašama, kad je zasipaju uvredama i pretnjama, kad je ruže grafitima mržnje, kad bi da je ruše i razgrađuju, od nas će čuti samo jedno - ne damo tu kuću", piše u saopštenju.

Pajtić je ukazao da se "iživljavanju, nevaspitanju i bezobrazluku" mora stati na kraj drastičnim kaznama jer će, u suprotnom, "Vojvodina ponovo postati močvara u kojoj samo gmizavci i grabljivice preživljavaju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: