Štrajk glađu policajaca u Čačku

Nekoliko saobraćajnih policajaca u Čačku počelo je danas po podne štrajk glađu u svojim prostorijama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.02.2013.

17:24

Default images

Policajci u štrajku rekli su agenciji Beta da traže i da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dođe u Čačak i razgovara sa njima o problemima u policiji u tom gradu.

Oni protestuju zbog toga što je suspendovan načelnik Saobraćajne policije Dragoslav Krdžić, rekao je agenciji Beta predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević.

Vidojević je rekao da je Krdžiću danas uručeno rešenje o suspenziji, datirano 8. februara, i da je potom sedam saobraćajnih policajaca odbilo da izađe na teren, već su počeli štrajk glađu.

On je dodao da je načelnik Uprave saobraćajne policije MUP Srbije Dragiša Simić održao sastanak u Čačku i saobraćajni policajci su zahtevali da se povuče odluka o suspenziji njihovih kolega i načelnika Krdžića, što nije učinjeno.

Rukovodstvo policije u Čačku je nedostupno za komentar, a portparolka Biljana Nastić rekla je agenciji Beta da će danas izdati saopštenje.

Saobraćajni policajci su početkom februara stupili u "tihi štrajk", tako što su odbijali da kontrolišu vozila, zbog suspenzije četvorice kolega.

Čačanska policija saopštila je 7. februara da je u januaru Višem tužilaštvu u Čačku podnela krivičnu prijavu protiv četiri saobraćajna policajca zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj, falsifikovali službene isprave i primali mito. Udaljeni su s posla do okončanja disciplinskog postupka.

Policija je takođe saopštila da je Sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu protiv načelnika saobraćajne policije Dragoslava Krdžića zbog sumnje da je izvršio krivično delo neprijavljivanja krivičnog dela učinioca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: