Stefanović:Đilas da podnese ostavku

Potpredsedik SNS Nebojša Stefanović izjavio je da smatra da bi najbolje rešenje za Beograd bilo da gradonačelnik Dragan Đilas sam podnese ostavku.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 11.02.2013.

20:13

Default images

On je najavio da će SNS uskoro održati sednicu Glavnog odbora na kojoj će zauzeti stav po pitanju vlasti u glavnom gradu Srbije.

Stefanović, koji je i predsednik Gradskog odbora SNS Beograda, rekao je za RTS da se grad ne razvija dovoljno brzo, da ne postoje ideje i vizije za njegov razvoj, da je zaduženost grada velika, da Beograde muče komunalni problemi i velika nezaposlenost...

On je, odgovarajući na pitanje šta je za SNS razrešenje situacije u gradu, prekomponovanje vlasti ili vanredni gradski izbori, rekao da SNS još nije donela odluku kako će se postaviti prema eventualnoj promeni vlasti u Beogradu.

"Nismo doneli odluku o tome i očekujem je uskoro. Za mene bi svakako bilo najlogičnije rešenje, usled svega ovoga što nije dobro urađeno, da Đilas sam podnese ostavku. Mislim da bi to bilo najbolje za Beograđane, a što se tiče SNS imaćemo brzo sednicu GO stranke koja će imati konkretna rešenja", rekao je Stefanović.

On je izjavio da je vlada postigla određene rezultate kojima zaslužuje da njen rad bude nastavljen i da je interes SNS da bude u vladi dok god se ona bori protiv kriminala i korupcije, ide ka EU i provodi reforme.

Stefanović je rekao da se uspelo u ekonomskoj stabilizuji zemlje, da se smanji javni dug, poveća rast industrijske proizvodnje i da je zaustavljen obim rasta nezaposlenosti, rekao je Stefanović gostujući na RTS.

On je, odgovarajući na pitanja vezana za afere koje se otvaraju u medijima o eventualnoj povezanosti funkcionera vlade sa organizovanim kriminalom rekao da je na nadležnim organima da sve to ispitaju i da očekuje da će se to vrlo brzo i istražiti.

Stefanović je naveo da ne žele nikoga da optužuju i proglašavaju krivim unapred kao što nikoga neće ni amnestirati unapred tako da će se prema tome postaviti kada istražni organi izađu sa svojim saznanjima.

On je ponovio da nadležni treba da sve utvrde i u slučaju Šarić, i Agrobanke, i 24 sporne privatizacije i pozvao sve, i medije i sve druge koji raspolažu relevatntnim podacima da ih proslede i pomognu istražnim organima.

Prema njegovim rečima, kvalitet u ovome je taj što niko nije zaštićen i što je moguća istraga i protiv najviših funkcionera vlade, što svi mogu da budu predmet istrage ili da budu procesuirani ukoliko za to ima dokaza.

"Meni je drago da je ovakva stvar moguća u trenutku jedne vlasti, to je jedna pozitivna stvar koja pokazuje da u trenutku dok je jedna vlada u mandatu... moguća istraga najviših funkcionera te vlade. Želim da bude korektan i prema Dačiću i svima koji budu predmet istrage da ljude ne osudimo pre nego što državni organi kažu šta je ono što su otkrili" rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima razrešenje je jedino istina "bez obzira bili izbori ili ne".

On je dematnovao da SNS ne brani vladu sa dovoljno žara rekavši da su upravo naprednjaci ti koji imaju najveću popularnost i čiji je lider Aleksandar Vučić najpopularniji političar u zemlji i da bi moguće osvojili najveći broj glasova na parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačja, pa možda da i samostalno formiraju vladu.

"Da je to tačno (da SNS ne brani vladu) mi bi danas imali izbore u Srbiji" podvukao je Stefanović i dodao da SNS ne gleda na stranačke okvire već ono što je najbolje za Srbju.

"Naš politički motiv je Srbija", poručio je Stefanović i objasnio da bi se skorašnjim izborima izgubilo vreme na njihovo sprovođenje, pa formiranje vlade, zatim i ocene kako ta rada vlada radi, što bi označavalo ponovno gubljenje vremena.

"Dok god se vlada dosledno bori protiv korupcije i kriminala, ide ka EU, sprovodi ekonomske reforme mi imamo interes da SNS bude u vladi" rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

156 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: