Božović sa dijasporom u Čikagu

Državni sekretar ministarstva unutrašnjih Vladimir Božović poslova sastao se u Čikagu sa predstavnicima srpske dijaspore u SAD.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 10.02.2013.

18:18

Default images

On je predstavnike dijaspore upoznao sa trenutnom bezbednosno-političkom situacijom u Srbiji i sa rezultatima posete premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i njega Vašingtonu.

Kako se navodi u saopštenju MUP, na sastanku je jednoglasno usvojen predlog da za člana socijalno-ekonomskog saveta Vlade Srbije iz dijaspore bude predložen Branko Tupanjac, ugledni poslovni čovek iz Čikaga.

Na sastanku je, kako se ističe, bilo reči i o otvaranju kancelarije srpske dijaspore u Vašingtonu, koja bi se u sedištu američke administracije na bolji i kvalitetniji način borila za srpske nacionalne interese, u svetlu sve boljih bilateralnih odnosa SAD i Srbije.

Predstavnici dijaspore izneli su niz predloga kako da se unapredi saradnja države sa dijasporom, a naročito u pogledu nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova oko hitnog pojednostavljivanja komplikovane procedure dobijanja državljanstva i ličnih dokumenata Republike Srbije.

Na sastanku je, uz prethodne konsultacije sa organizacijama dijaspore, jednoglasno upućena snažna podrška predsedniku i novoj vladi Republike Srbije u naporima da očuva nacionalne i državne interese, naročito na Kosovu i Metohiji, kao i da nastavi odlučnu i snažnu borbu protiv organizovanog kriminala, posebno korupcije.

Božović, kako je najavljeno, nastavlja posetu Čikagu susretima u policiji, poseti Policijskoj akademiji čikaške policije i Regionalnom centru FBI Ilinoisa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: