Bor: Spasen povređeni planinar

Teško povređeni planinar spasen je danas oko 13 sati sa planine Veliki Krš kod Bora.

Izvor: B92

Subota, 09.02.2013.

21:12

Default images

Kako se navodi u saopštenju Gorske službe spasavanja, planinar, čiji identitet još nije saopšten, pao je 70 metara niz izuzetno strmi deo planine pritom teško povredivši glavu i vrat.

"Član Gorske službe spasavanja Dejan Bogdanović izašao je na teren i u veoma kratkom roku locirao povređenog planinara. Zbog nepristupačnosti terena, korišćena je specijalna oprema za tehnička spasavanja (užarija, sidrišta, pojasevi, nosila)", navodi se u saopštenju.

Povređenom planinaru pružena je prva pomoć na licu mesta, nakon čega je, uz asistenciju drugih planinara, izvučen do pristupačnijeg dela padine odakle je transportovan nosilima do kola Hitne pomoći.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: