Veljović: Nisam u sukobu sa Dačićem

Direktor policije Milorad Veljović izjavio je da, nakon otvaranja "afere Šarić", nije u sukobu s premijerom i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Izvor: Beta

Subota, 09.02.2013.

23:49

Default images

"U korektnim smo odnosima. Nikada između nas dvojice nije bilo problema, niti ima razloga da ih bude. Pojedinci u MUP-u ali i izvan njega pokušavaju da prikažu naš odnos u sasvim drugom svetlu. Verovatno je interes onih koji puštaju te priče da borba protiv korupcije i kriminala krene u nekom drugom pravcu", rekao je Veljović za Politiku.

Premijer Dačić optužio je ranije policiju da ga nije obavestila da je Rodoljub Radulović, zvani Miša Banana, s kojim se Dačić sastajao, osumnjičen za pripadništvo kriminalnom klanu Darka Šarića.

Podsetimo,Ivica Dačić je priznao da se viđao sa Rodoljubom Radulovićem više puta, ali je rekao da nije znao da je on član Šarićevog klana, a sve ocenio kao napad na njega i Vladu.

Veljović je rekao da njegov i Dačićev odnos apsolutno nebitan.

"Nismo mi ovde da bismo se voleli ili mrzeli, odlazili na slavu jedan drugom ili sedeli uveče u kafani. Mi smo na naša mesta postavljeni kako bismo se borili protiv korupcije i kriminala, svako iz svoje zakonom propisane nadležnosti", rekao je Veljović.

On je odbio da odgovori koliko ta borba protiv kriminala može da bude efikasna ako se ministar policije dovodi u vezu sa osumnjičenim pripadnikom narko-kartela, već je rekao da taj slučaj vodi tužilaštvo i da se neće izjašnjavati o predmetu dok se sve ne završi.

"Ponavljam da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi slučaj i da odluka o tome ko će biti saslušan a ko ne, bez obzira na ime i prezime i funkciju koju obavlja, ne zavisi od policije", rekao je Veljović na pitanje da li će saslušati premijera Dačića u tom postupku.

On je odbacio optužbe da "izvukao taj slučaj iz fioke" jer se Dačić protivi njegovom ponovnom imenovanju za direktora policije.

"To naprosto nije tačno. Uostalom, na konkurs za direktora se nikada ne bih prijavio a da se prethodno nisam konsultovao s mnogim ljudima, čak i s premijerom Dačićem", rekao je Veljović.

On je negirao tvrdnje da borba protiv korupcije,nakon hapšenja Miroslava Miškovića, gubi oštrinu već je naveo da će ona biti nastavljena i da će se proširiti na svih 24 slučaja spornih privatizacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: