Nikolić: Srbija veliko gradilište

Predsednik Tomislav Nikolić pozvao je danas u Bakuu azerbejdžanske preduzetnike da ulažu u projekte u Srbiji.

Izvor: Beta

Subota, 09.02.2013.

10:06

Default images

"Potpisivanje dogovora o ekonomskoj i tehnološkoj saradnji prošle godine omogućilo je investiranje u infrastrukturu, turizam i informacione tehnologije. Jedan od prvih je projekat azerbejdžanske kompanije za gradnju puta u Srbiji. Ovo će ohrabriti buduće investicije", rekao je Nikolić na biznis forumu Srbije i Azerbejdžana.

On je naveo i da je Srbija "jedno veliko gradilište", a prednosti investiranja u Srbiji su viskoobrazovana i kvalifikovana radna snaga, povoljan geografski položaj, stimulativna fiskalna politika.

Na biznis forumu su, kako javljaju azerbejdžanski mediji, predstavljena tri projeka Srbije. U oblasti turizma projekat zahteva investiciju od 90 do 100 miliona evra, u energetici je potrebno ulaganje od 100 do 400 miliona evra za razvoj rudarstva i rekonstrukciju energetskih postrojenja, dok je što se tiče saobraćaja predstavljen projekat razvoja kargo cenntra u zoni slobodne trgovine.

Azerbejdžanski ministar ekonomije Šahin Mustafajev je rekao da su za investitore njegove zemlje primamljivi projekti vezani za saobraćaj, turizam i energetiku, koje je Srbija predstavila na biznis forumu, a čija je vrednost između 90 i 400 miliona evra.

"Visoki nivo političkih odnosa stvara pogodnu osnovu za razvoj ekonomskih odnosa", rekao je Mustafajev.

On je naveo da danšnjem biznis forumu prisustvuju predstavnici više od 50 velikih azerbejdžanskih kompanija koje se bave poljoprivredom, turizmom, prehrambenom industrijom, građevinarstvom i bankarstvom.

Predsednik Srbije danas završava trodnevnu posetu Azerbejdžanu, gde je juče sa predsednikom te zemlje potpisao Deklaraciju o strateškom partnerstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: