Miran protest Janšinih pristalica

Protest pristalica slovenačkog premijera Janeza Janše, na kome se, prema rečima organizatora okupilo oko 12.000 ljudi, mirno je okončan u Ljubljani.

Izvor: Tanjug

Petak, 08.02.2013.

14:52

Default images

Prema procenama slovenačke policije, na skupu na ljubljanskom Kongresnom trgu se okupilo oko 9.000 ljudi.

Kako je javio slovenački veb portal 24ur, Kongresni trg su počeli da napuštaju članovi grupe "Skupština za republiku" i ugledniji članovi Janšine Slovenske demokratske partije (SDS), među kojima slovenački ministar unutrašnjih poslova Vinko Gorenak, ministar državne uprave Andrej Vizjak i Janšina supruga Urška Bačovnik Janša.

Učesnicima protesta se preko video bima obratio Janša direktno iz Brisela, gde učestvuje na samitu lidera EU, koji je zahvalio svima koji su došli i "tako pokazali da im je stalo do njihove domovine".

Janša je poručio da nije uvek rešenje izlazak na ulicu, ali da su, sada, kako je naveo, njegove pristalice bile primorane na to.
Foto: Beta, AP
"Oni su nas na to primorali i nemamo izbora", poručio je Janša.

On je proteste demonstranata nezadovoljnih vladajućim političkim elitama, koji se već dva meseca okupljaju u slovenačkim gradovima, poistovetio sa nekadašnjim potezima Slovenačke komunističke partije, preneo je 24ur.

"Došli smo do trenutka kada treba odlučno delovati protiv levičarskog fašizma", rekao je slovenački premijer, zahvalivši na dobro obavljenom poslu policiji koja je obezbeđivala skup.

Na istom mestu na kome je danas održan skup Janšinih pristalica, u 15 časova je najavljen protest njegovih protivnika, na kome se, prema rečima organizatora, očekuje više hiljada ljudi, pozvanih putem društvene mreže "Fejsbuk".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: