Vozač: Čanak uperio pištolj u mene

Vozač Pavla Lešanovića, izjavio je na današnjem saslušanju da mu je Nenad Čanak prislonio pištolj na glavu kako ne bi stao u zaštitu Lešanovića.

Izvor: Beta

Petak, 08.02.2013.

08:52

Default images

On je optužio lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da ga je sa još nekoliko osoba pretukao ispred restorana "Tako je suđeno".

Na saslušanju svedoka u Osnovnom sudu u Novom Sadu, kako je novinarima preneo Lešanovićev advokat Goran Petronijević, Lešanovićev vozač je izjavio da mu je Čanak prislonio pištolj uz glavu i rekao mu: "Ćuti tu, sedi i ne mrdaj".

Petronijević je dodao da je vozač kazao i da je video kako dvojica Čankovih, kako ih je nazvao, telohranitelja tuku Lešanovića.

Saslušan je i Lešanović, koji je istražnom sudiji ispričao da ga je Čanak, zajedno sa dvojicom telohranitelja, pretukao.

Pored Lešanovića i njegovog vozača, danas je saslušano još nekoliko svedoka, među kojima je bio i vlasnik restorana "Tako je suđenjo", ispred koga se dogodio incident, bivši vaterpolista Danilo Ikodinović.

Ikodinović je, kako je naveo Petronijević, govorio o okolnostima koje su prethodile incidentu i o događajima koji su se desili unutar restorana.

Ikodinović je, prema rečima Petronijevića, kazao da je video da je bilo rasprave oko naručivanja muzike, a da druge stvari nije video.

Nastavak suđenja zakazan je za 28. februar, kada će biti saslušana Čankova bratanica, koja je to veče bila sa njim u restoranu, i još nekoliko svedoka.

Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje tog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića, jer je grubo vređao i provocirao njegovu bratanicu.

Nakon toga podneo je ostavku na mesto narodnog poslanika.

Prvobitno je bilo planirano da se saslušanje Lešanovića obavi 25. oktobra, ali se on tada nije pojavio pred istražnim sudijom iz zdravstvenih razloga, nakon čega je datum pomeren za 4. decembar, kada je Lešanović drugi put izostao zbog snega na putu.

Lešanović je Čanka optužio da ga je 23. septembra ispred kafane "Tako je suđeno" na Ribnjaku sa dvojicom telohranitelja napao i pretukao, nakon što su se posvađali u kafani.

Lider LSV je priznao da je tukao Lešanovića pesnicama i to jer je ovaj Beograđanin nasrtao na njegovu bratanicu Saru, koja je bila u kafani.

Advokat: Medijsko spinovanja protiv Čanka

Advokat Milan Đukić, koji brani lidera LSV Nenada Čanaka, optužio je advokata Gorana Petronijevića za "medijsko spinovanje" protiv njegovog branjenika.

Današnja izjava Petronijevića je "medijsko spinovanje kako bi se istražni postupak protiv Nenada Čanka vodio kroz medije, a ne u sudu", rekao je Đukić agenciji Beta i podsetio da je zabranjeno iznositi u javnosti detalje iz istražnog postupka.

Petronijević je danas izjavio novinarima u Novom Sadu da je Čanak uperio pištolj u glavu vozaču Beograđanina Pavla Lešanovića tokom tuče ispred kafane u Novom Sadu, septembra prošle godine.

Petronijević je rekao da je Lešanović tokom davanja iskaza potvrdio da je u noći između 21. i 22. septembra prošle godine, ispred kafane bivšeg vaterpoliste Danila Ikodinovića, "došlo do ozbiljnog prebijanja od strane gospodina Čanka i još dvojice ljudi".

On je novinarima prepričao iskaz Lešanovićevog vozača, koji tvrdi, da mu je Čanak uperio pištolj u glavu i primorao ga da stavi ruke na volan, kako ne bi mogao da pomogne Lešanoviću tokom tuče.

"Bilo je udaranja štapom, udaranja rukama i nogama, prebijanja ozbiljnog, upotrebe oružja, pretnje oružjem", rekao je Petronijević.

Advokat Milan Đukić je ocenio da se sve dešava kada ne postoje argumenti protiv Nenada Čanka i kada je jasno da dokazi i argumenti koji mu se stavljaju na teret nemaju utemeljenje.

"Pravo mesto za iznošenje dokaza je sud, a na mediji", rekao je Đukić.

Čanak je nekoliko dana nakon incidenta novinarima u Skupštini Srbije ispričao svoje viđenje tog slučaja i tom prilikom priznao da je nekoliko puta udario Lešanovića, jer je grubo vređao i provocirao njegovu bratanicu.

Potom je podneo ostavku na mesto narodnog poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: