"Predsedniče Hosni, ovaj Morsi"

Palestinski predsednik Mahmud Abas zbunio se i nazvao predsednika Egipta Muhameda Morsija imenom svrgnutog autoritarnog prethodnika Hosnija Mubaraka.

Izvor: B92

Sreda, 06.02.2013.

17:51

Default images

U Kairu je počeo dvodnevni sastanak Organizacije islamske konferencije, čiji je domaćin egipatski predsednik Morsi, a kojem prisustvuje više od 25 šefova država i vlada.

Želeći da se zahvali Morsiju na gostoprimstvu, Abas mu se obratio rečima: "Predsedniče Muhamede Hosni", a onda je zastao i brzo se ispravio, rekavši: "Muhamede Morsi".

Za to vreme, Morsijevo lice je ostalo nepomično, samo mu je usna zadrhtala kao izraz neodobravanja, primetio je AP.

Morsi često za sebe kaže da je prvi egipatski lider izabran na slobodnim izborima nakon što je narodna pobuna 2011. godine okončala skoro trodecenijsku autoritarnu vladavinu Hosnija Mubaraka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: