NIN o vezama Tončeva sa kriminalom

Ivica Dačić u najbližem okruženju ima nekoliko bliskih saradnika direktno vezanih za organizovani kriminal, a jedan od njih je i Ivica Tončev, piše NIN.

Izvor: NIN

Sreda, 06.02.2013.

22:47

Default images

U opsežnom istraživanju, podržanom serijom dokumenata, Centar za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), bez nejasnih izvora i nedokazanih tvrdnji, u tekstu koji NIN objavljuje utvrđuje direktnu vezu kriminala i bliskog Dačićevog saradnika Ivice Tončeva.

Tončev važi za premijerovog čoveka od poverenja, koji je na scenu u Srbiji, poslovnu, političku i kriminalnu, stupio praktično niotkuda, piše nedeljnik NIN.

U prethodnom mandatu postao je savetnik zamenika predsednika vlade i ministra policije Ivice Dačića za evropske integracije, a sada je njegov savetnik za nacionalnu bezbednost.

Tončev je, pokazuje CINS-ovo istraživanje, u najdirektnijoj, poslovnoj vezi sa ubijenim vlasnikom beogradskog kasina u hotelu Slavija Branislavom Šaranovićem, kome je prvo prodao svoje preduzeće, a do dan-danas je ostao predstavnik te firme u Srbiji.

NIN objavljuje podatke koji dokazuju ovu transakciju, kao i detalje iz biografije pokojnog Šaranovića, koji ga nesumnjivo smeštaju u kriminalni kontekst, poput informacije da je raznevši vrata, pobegao iz nemačkog zatvora, u kome je bio zbog iznude. Tončev nema nikakvu relevantnu političku, stručnu niti poslovnu biografiju i otvoreno je pitanje zašto je takav čovek tako važan Dačiću, konstatuje NIN.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: