Dačić u poseti Vašingtonu

Premijer Ivica Dačić započinje posetu Vašingtonu, tokom koje će imati mnogo značajnih susreta s predstavnicima američke administracije i bezbednosnog sektora.

Izvor: Tanjug

Sreda, 06.02.2013.

00:12

Default images

Dačić će prisustvovati i Molitvenom doručku 7. februara.

Kako Tanjug saznaje u američkoj prestonici, Dačić će danas i sutra imati sastanke sa zamenikom američkog državnog sekretara Vilijamom Bernsom i s direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Robertom Milerom.

Predsednik srpske vlade će tokom dvodnevne posete Vašingtonu i prisustva na Molitvenom doručku, imati i mnoštvo susreta u Kongresu Sjedinjenih Država, gde će razgovarati sa članovima srpskog Kokusa, koji ima tridesetak senatora i kongresmena iz obe partije, demokratske i republikanske.

Pored premijera Srbije, na Molitvenom doručku će biti i pomoćnica ministra spoljnih poslova Ljubica Vasić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović.

Vasićeva će tokom boravka u Vašingtonu sa sagovornicima iz američke administracije, Kongresa i nevladinog sektora, razgovarati o razvoju odnosa između Srbije i SAD, kao i evropskim integracijama Srbije i daljim koracima koje Srbija preduzima u tom pogledu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Molitveni doručak će biti održan 7. februara, uz prisustvo predsednika SAD Baraka Obame, visokih političkih i vojnih zvanica vašingtonske administracije, kao i uglednih gostiju iz sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: