O vladi, vlast vs. opozicija

Predstavnici vladajuće koalicije u Srbiji ocenili su da je vlada stabilna, dok je takvu ocenu odbacio funkcioner opozicione DS Borislav Stefanović.

Izvor: Beta

Utorak, 05.02.2013.

23:23

Default images

Stefanović je za Radio-televiziju Srbije kazao da svaki građanin zna da je stabilnost vlade daleko od istine i da je važno utvrditi zašto se premijer Ivica Dačić sastajao sa saradnikom Darka Šarića Rodoljubom Radulovićem i o čemu su razgovarali.

"Narednih dana će se pokazati da li je sve u redu kao što tvrde predstavnici vlasti. Ako borba protiv korupcije i kriminala bude išla u svim pravcima dovešće do prevremenih izbora i pada vlade", rekao je Stefanović.

Potpredsednica Socijalističke partije Srbije Dijana Vukomanović je kazala da su sve partije koalicije istakle da je vlada stabilna.

"Na pitanje da li je vlada stabilna, imamo trostruko 'da'", rekla je Vukomanović i istakla da napadi na Dačića predstavljaju pokušaj izazivanja krize u vladi i svađe sa Srpskom naprednom strankom.

"Vidimo i da oni iz opozicionih tabora, kako što je to učinio (bivši predsednik Srbije i DS) Boris Tadić kažu da tu (u kontaktima Dačića sa Radulovićem) nije bilo elemanata krivičnog dela", dodala je Vukomanović.

Potpredsednik SNS Igor Mirović ocenio je gostujući u istoj emisiji, da će od rezultata vlade zavisiti podrška SNS.

"SNS smatra da ova vlada treba da nastavi da funkcioniše sa idejom da se što snažnije krene u odlučujuju borbu protiv korupcije i kriminala, i da se nastavi sa uspešnim ekonomskim oporavkom zemlje", naveo je Mirović.

Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Vladimir Ilić je naveo da je očigledno da je vlada stabilna i da bi prevremeni izbori bili ekonomska katastrofa.

"Mislim da ovo nije bilo prijatno za premijera, ali je koalicija upravo pokazala snagu. Verujem da (lider SNS i potpredsednik Vlade Srbije) Aleksandar Vučić ne bi nastavio saradnju da premijer ima kontakte koji bi predstavljali krivično delo", naveo je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: