Novosti: Jeremića izbacuju iz DS

Iako je izgledalo da su se posle razgovora strasti na relaciji Đilas - Jeremić smirile, bivši šef diplomatije, sva je prilika, biće izbačen iz partije.

Izvor: B92

Utorak, 05.02.2013.

21:07

Default images

Kako saznaju ”Novosti”, predsednik GS UN, kome je Izvršni odbor na prošloj sednici dao mogućnost da se naknadno izjasni o optužbama, neće to učiniti, ni pisanim putem, ni lično, pred disciplinskom komisijom.

Izvori "Novosti" tvrde da je prelomljeno da se ni na koji način ne može tolerisati Jeremićevo odbijanje da vrati poslanički mandat. Doneta je odluka da i on, poput Dušana Petrovića, bude izbačen iz stranke. Ove informacije stigle su i do Jeremića, koji je rešio da, bez odbrane, sačeka definitivnu presudu.

Nova sednica IO, koja je prvobitno najavljena za četvrtak, još nije zakazana. Bivšem ministru poljoprivrede u ponedeljak je zvanično uručena odluka IO o izbacivanju iz stranke, a njegov pravni tim priprema žalbu Statutarnoj komisiji.

Ukoliko njihove argumente Statutarna komisija odbaci, Petroviću istog trenutka prestaje "mandat" u DS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

153 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: