Grčkom ministru isporučen metak

Grčki ministar finansija Janis Sturnaras primio je u poštanskoj isporuci metak, a upućene su mu i pretnje, od grupe koja protestuje zbog zaplene nekretnina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

23:06

Default images

Ministru je paket poslala malo poznata grupa "Kritska revolucija" u znak protesta zbog zaplena kuća i imovine onih koji nisu uspeli da vrate kredite. Grupa je upozorila Sturnarasa da država ne preduzima nikakve mere zaplene kuća i izbacivanja iz domova, naveli su policijski izvori na koje se poziva Rojters.

Ovo je, navodi britanska agencija, poslednji u nizu incidenata koji povećava bojazan od rastućeg političkog nasilja u Grčkoj. Ta grupa je prošle sedmice na grčko ostrvo Krit poslala slična pisma poreskim organima. Sturnaras, ugledni ekonomista koji je u junu postao ministar finansija, razljutio je mnoge Grke zastupajući sprovođenje oštrih mera štednje što zahtevaju Evropska unija i Međunarodni monetarni fond, kao uslov za dobijanje pomoći za izlazak iz krize u kojoj se našla zemlja. U proteklih nekoliko sedmica, u Grčkoj je bilo nekoliko manjih incidenata, uključujući eksploziju bombe kućne izrade ispred zgrada u kojima žive novinari i političke ličnosti, kao i otvaranje vatre na jednu kancelariju koju koristi premijer Antonis Samaras. U eksploziji bombe u jednom tržnom centru u Atini prošlog meseca je ranjeno dvoje ljudi, čime su porasla strahovanja od nove serije levičarskog nasilja usred najteže ekonomske krize koja je pogodila zemlju od Drugog svetskog rata. Za neke od nedavnih napada, odgovornost su preuzele levičarske grupe koje su protiv kapitalizma i akcije u kojoj je policija isterala bespravne stanare iz jedne napuštene zgrade u centru Atine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: