Kastro: Čaves mnogo bolje

Bivši predsednik Kube Fidel Kastro rekao je da je venecuelanskom predsedniku Ugu Čavesu zdravstveno stanje mnogo bolje nakon četvrte operacije raka.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.02.2013.

19:08

Default images

Kastro je kazao da ga svakodnevno obaveštavaju o zdravstvenom stanju Čavesa i da se ono poboljšava, preneo je AP.

Čaves nije viđen u javnosti, niti se javno oglašavao, otkako je operisan 11. decembra. Zvaničnici nisu saopštili detalje o raku koji ima, jedino su naveli da se on nalazi u karličnom predelu.

Kastro je dao izjavu juče, kada se pojavio u Havani na glasačkom mestu, na parlamentarnim izborima. Njegovu izjavu preneo je danas lokalni list komunističke partije "Granma".

Bolest Čavesa je prvi put otkrivena u junu 2011. godine, a 58-godišnji predsednik 10. januara ove godine zbog bolesti nije mogao da prisustvuje inauguraciji pošto je ponovo izabran za šefa države.

Čaves je još jedan šestogodišnji predsednički mandat osvojio u oktobru prošle godine, a zbog bolesti je prošlog meseca potpredsednika Nikolasa Madura odredio za svog naslednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: