Pavićević: Čeka me težak posao

Novoimenovani oficir za vezu vlade Srbije Dejan Pavićević rekao da ga čeka odgovoran i težak posao i još jednom naglasio da ga ne čeka diplomatski status.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

19:03

Default images

Pavićević je naglasio da tok dijaloga koji se vodi u Briselu ne diktiraju rokovi Evropskog saveta, nego interesi države Srbije i njenih građana.

“Čeka me odgovoran i težak posao”, rekao je Pavićević, koga je vest da ga je Vlada imenovala za oficira za vezu u Prištini zatekla u Briselu, gde je doputovao uoči sutrašnjeg nastavka dijaloga na nivou ekspertskih grupa.

On je naglasio da pozicija oficira za vezu, nasuprot nekim izjavama kosovskih lidera, ne obuhvata diplomatski status, imunitet, niti ovlašćenja za bilo kakve diplomatske aktivnosti.

"Posao oficira za vezu je da sedi u zgradi predstavništva EU (u Prištini) i da se brine o implementaciji onoga što je dogovoreno”, rekao je Pavićević i dodao da će taj posao raditi u skladu sa Ustavom i nacionalnim interesima Srbije.

Kada je reč o sutrašnjoj rundi tehničkog dijaloga, Pavićević je najavio da će na dnevnom redu biti, pre svega, telekomunikacije i struja.

"To su teme o kojima se govorilo otkad je dijalog počeo, a tek ćemo videti da li možemo da nađemo rešenje", rekao je on.

On je izrazio očekivanja da će do aprila, kada će Evropska komisija podneti izveštaj Evropskom savetu o napretku dijaloga, biti ispunjeni uslovi da Srbija dobije datum početka pregovora o pridruživanju EU, ali da tok dijaloga nije uslovljen tim rokom.

"Neće biti pogodbi radi ispunjavanja rokova", naglasio je Pavićević i istakao da se dijalog vodi u skladu sa interesima Srbije i njenih građana.

Pavićević će predvoditi delegaciju Beograda u tehničkom dijalogu s Prištinom do 1. marta, kada će preuzeti dužnost oficira za vezu u Prištini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: