Kacin: Izbori odlažu datum

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji doveli bi do zastoja u dijalogu s Prištinom i odložili dodeljivanje datuma za početak pregovora s EU, kaže Jelko Kacin.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

19:46

Default images

"Ja kao izvestilac ne smem i ne želim da se mešam u unutrašnja politička pitanja", izjavio je večeras izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin Tanjugu i dodao da "ne zna šta politički lideri i stranke u Srbiji planiraju".

On je, međutim, naglasio da veruje da će premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić "dobro proceniti šta je u najboljem interesu države, naroda i ekonomije" i ukazao da su to pre svega nastavak reformi i dijaloga s Prištinom.

"Izborna kampanja i postzborni pregovori o formiranju vlade bi sigurno usporili i odgodili ispunjenje kriterijuma za dobijanje datuma za početak pregovora, ali ih ne bi i potpuno onemogućili", rekao je Kacin.

On je izrazio zadovoljstvo što su lideri stranaka koji čine vladajuću koaliciju proteklih dana iskazali jedinstvo u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Za Evropsku uniju je najvažnije da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, a pitanje eventualnih vanrednih izbora je unutrašnja stvar Srbije, rečeno je Tanjugu u sedištu Evropske komisije u Briselu.

“Nemamo nameru da se mešamo u unutrašnju politiku Srbije”, rekao je za Tanjug funkcioner Evropske komisije, koji je želeo da ostane anoniman, upitan da komentariše mogućnost da se zbog “slučaja Šarić” raspišu vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: