Dačić: Biću još nemilosrdniji

Ivica Dačić ponovio da nije bio obavešten da se osobe s kojima se susretao bave kriminalom i najavio da će biti još "nemilosrdniji u obračunu sa kriminalom".

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2013.

13:38

Default images

"Ponavljam da nisam bio informisan, da se pojedinci sa kojima sam se sastajao bave kriminalnim aktivnostima", rekao je Dačić novinarima nakon susreta s predsedavajućim Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom.

Dačić nije dozvolio novinarima da postavljaju pitanja, već je u obraćanju medijima ponovio da nikoga ne štiti. "Govorili su da ću štititi pojedine kriminalce, a sada su ti kriminalci u zatvorima", naveo je Dačić.

On je naglasio da nije bio ni od jednog državnog organa informisan da se neka lica sa kojima je u kontaktu nalaze na listi lica koja se bave kriminalom i istakao da njegova komunikacija sa njima nikada nije bila uperena protiv državnih i nacionalnih interesa. "Niti je pružana bilo kakva zaštita, niti bilo kakve informacije", naglasio je Dačić.

"Sve što sam imao da kažem pošteno sam rekao o napadima kojima sam bio izložen u proteklom periodu kojih je bilo mnogo, od najprimitivnijih do najpodlijih i najprljavijih. Jedna stvar je sigurna: nikad se nisam sastajao sa licima za koja mi je naznačeno da su iz kriminogenih sredina. Nikada moje komunikacije nisu bile usmerene protiv državnih i nacionalnih i bezbednosnih interesa", naglasio je on. Uostalom, dodao je Dačić, da sam ja nekog štitio, kako bi onda više od 10.000 ljudi bilo uhapšeno ili privedeno za vreme mog mandata. "I ovi za koje neki govore da sam ih štitio su procesuirani u moje vreme, a svoje bogatstvo i carstvo su stvarali i širili uz pomoć nekih drugih i to pre mog vremena. Državni organi neka rade svoj posao, u tome nema izuzetaka", rekao je premijer.

Prema rečima premijera, vlada je postigla značajne rezultate za šest meseci rada, uprkos tome "što je preuzela odgovornost za velike i teške odluke" zbog kojih trpi napade. Takođe, kako je rekao ne postoji nijedan unutrašnjopolitčki i spoljnopolitički razlog za osporavanje aktuelne vlade.

On je rekao da se od ove vlade očekuje "više od Boga", pozivajući se na reči jednog stranog premijera.

"Tako je i sa nama - da idemo ka EU a da zaštitimo nacionalne interese, da dobijemo datum za početak pregovora, vodeći dijalog sa našim najvećim protivnikom - Tačijem, da zaustavimo vrtoglavi ekonomski pad, da država redovno servisira svoje obaveze i otvori se za investicije. Mogu da kažem da je po svim segmentima vlada ostvarila značajne rezultate", rekao je Dačić.

Kako je istakao, u tom pogledu ne postoji nijedan unutrašnjopolitički ili spoljnopolitički razlog da se osporava ova vlada. "Ni oni koji sebe zovu proevropskim snagama nemaju šta da zamere jer su odnosi Srbije sa EU i drugim državama u svetu na mnogo višem nivou nego što su bili pre. Srbija je na pragu da dobije datum za početak pregovora sa EU. S druge strane, nismo odstupili od nacionanog i državnog interesa po pitanju Kosova. Imajući sve to u vidu , svako zaustavljanje tog procesa bilo bi protivno interesima Srbije. Nastavljamo svoj posao", zaključio je Dačić.

"Pošto ne postoje opravdani razlozi za pad vlade, svako zaustavljanje procesa koje je ona započela bilo bi na štetu građana Srbije",
ocenio je Dačić.

Podsetimo, prema pisanju medija, postoje audio i video zapisi susreta premijera Ivice Dačića sa članom klana darka Šarića Rodoljubom Radulovićem, a prema pisanju "Blica", premijer je znao za Radulovićeve aktivnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

301 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: