Fransoa Oland sutra u Maliju

Predsednik Francuske Fransoa Oland kaže da sutra ide u posetu Maliju kako bi pružio podršku francuskim vojnicima i doprineo političkom dijalogu u toj zemlji

Izvor: Beta

Petak, 01.02.2013.

18:47

Default images

"Idem sutra u Mali da pružim podršku našim vojnicima i da ih ohrabrim i kažem da je Francuska ponosna na njih", rekao je Oland.

On će se tokom posete sastati s predsednikom Malija Dionkundom Traoreom, a sa njim će u Bamako putuju i ministri spoljnih poslova, odbrane i razvoja Loran Fabijus, Žan-Iv le Drijan i Paskal Kanfen.

Oland je novinarima kazao da će posetiti Mali kako bi doprineo političkom dijalogu u toj zemlji, pošto su iz nje "isterani teroristi" i kako bi stabilnost tamo bila ponovo uspostavljena.

U Maliju se trenutno nalazi 4.600 francuskih vojnika, od kojih je 3.500 angažovano u operaciji koja je počela 11. januara.

Pošto su islamisti, koji su mesecima pod kontrolom držali sever Malija, krenuli u ofanzivu ka jugu, Oland je odobrio vazdušne napade na tu zemlju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: