Knić: Pronađena mrtva beba u torbi

Kada je iz kćerkine putne torbe pokušala da izvadi stvari da bi ih oprala, jedna Knićanka pronašla je mrtvo novorođenče.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

18:28

Default images

Prema saopštenju iz Policijske uprave, osnovano se sumnja da je bebu u putnoj torbi, nakon dužeg odsustvovanja, u roditeljski dom donela njena kćerka, čiji se identitet zasad ne pominje. Zgranuta žena odmah je o tome obavestila supruga, a ovaj policiju.

Mlada žena je dugo vremena bila odsutna, odnosno otišla iz roditeljske kuće u koju se vratila pre tri dana. Slučaj je u petak oko podneva policiji prijavio njen otac, saznaju "Novosti" u kragujevačkoj Policijskoj upravi.

Na lice mesta odmah je stigla uviđajna ekipa policije, predstavnici tužilaštva i suda. Istražni sudija Višeg suda Jelena Vilotijević rekla je da se, prema dosadašnjim saznanjima, mlada žena najverovatnije porodila u bolnici u Novom Pazaru.

"Naša prva saznanja na to ukazuju, a u daljem postupku utvrdićemo sve činjenice", kaže sudija Vilotijević.

Prema tim informacijama, devojka je rodila zdravo muško dete 31.decembra prošle godine. To se vidi i po otpusnoj listi iz bolnice. Šta se kasnije dešavalo zasad je nepoznanica.

Ona je 27.januara došla kod roditelja u selo Borač. Putnu torbu je ostavila ispod trema roditeljske kuće i nikome ništa nije pričala. Njena majka je u tokom prepodneva videla putnu torbu svoje kćerke i pomislila je da treba da je otvori i opere veš. Kada je otvorila torbu ugledala je u njoj mrtvo novorođenče.

Odmah je obavestila svog supruga, a on policiju. Prema prvoj izjavi istražiteljima, majka deteta rekla je da je živela sama i da je jednog dana videla da dete ne daje znake života. Uplašila se, bebu stavila u putnu torbu i došla kod roditelja.

Istražni sudija Višeg suda je naložio obdukciju leša deteta, a kako je saopšteno iz policije, nakon obdukcije i prikupljenih dokaza, uz konsultaciju sa nadležnim tužilaštvom, protiv majke deteta biće preduzete mere krivične odgovornosti.

Prema saznanjima iz istrage, devojka dugo nije bila u dobrim odnosima sa svojim roditeljima. Navodno je zato otišla u Novi Pazar gde je radila u ugostiteljskim objektima, verovatno kao konobarica. Pretpostavlja se da se tamo i porodila, a šta se dalje dešavalo utvrđuje istraga. Do sela Borač navodno ju je svojim kolima dovezao jedan prijatelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: