Zašto nije bilo sednica Vlade?

Vlada Srbije nije održala sednicu ni u petak ni u četvrtak, iako je bilo najava da bi ministarski tim trebalo da donese neke važne državne odluke.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

21:19

Default images

Planirano je bilo da na dnevni red dođe izbor direktora policije, a kadrovska komisija već je bila pripremila imenovanje Dejana Pavićevića za oficira ze vezu s Prištinom. Na stolu je trebalo da bude i paket zakonskih predloga iz oblasti građevine.

Ipak, ministri se nisu okupljali za velikim stolom, pa su se pojavile spekulacije da je zahuktala "afera Šarić" naelektrisala i atmosferu u Nemanjinoj 11.

Kao moguć razlog što Ivica Dačić nije zakazao sednicu pominjale su se i nesuglasice oko izbora prvog operativca policije. Navodno, kulminirao je višemesečni spor u vrhu vlasti oko toga da li Milorad Veljović treba da ostane u direktorskoj fotelji. Premijer i ministar policije, naime, ne želi da ga vidi kao svog najbližeg saradnika, dok naprednjaci podržavaju Veljovića.

U Vladi je za "Novosti" potvrđeno da sednica u petak nije ni bila zakazana, ali niko nije znao prave razloge.

"U sredu je bio niz sastanaka sa kiparskim ministrima, a u posetu je došao i šef turske diplomatije Ahmet Davutoglu. Raspored je bio gust i zato nije bilo sednice", rečeno je u Vladi.

Rasim Ljajić, vicepremijer i ministar telekomunikacija i trgovine, rekao je da ”nije upoznat sa razlozima zbog kojih nije zakazana i održana sednica vlade”.

Slično je kazao i Žarko Obradović, prvi čovek resora prosvete i nauke:

"Niko me nije obavestio da bi trebalo da bude sednice".

Inače, Dačićev kabinet vanredno se sastao u utorak, kada je razmatrao energetsku situaciju u zemlji i usvojio amandmane na izmene i dopune Zakona o žigovima, kao i Predlog o izmenama i dopunama Zakona o trgovini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: