"SNS hoće silom da uzme vlast u KG"

Odbornici kragujevačke skupštine traže zvaničan stav nadležnih organa povodom sukoba gradske uprave s delom policije u tom gradu, kao i da se taj problem reši.

Izvor: B92

Petak, 01.02.2013.

17:46

Default images

To je, pored ostalog navedeno u Zaključku gradskog veća, koji je usvojen glasovima 44 odbornika od 87, posle gotovo dvočasovne rasprave u kojoj su odbornici SNS bili protiv. Odbornici iz DS i koalicije PUPS-SPS-JS nisu ni prisustvovali raspravi.

Odbornici koalicije PUPS-SPS-JS su izašli iz skupštinske sale čim je rasprava počela, a sednicu su napustile i kragujevačke demokrate, pošto su izneli kritički stav o tom dokumentu.

U raspravi o Zaključku, odbornici SNS istakli su "da se tim dokumentom urušava pravni poredak Srbije, da lokalna samouprava krši Ustav i Zakon".

Predstavnici vladajuće koalicije su to odbacili, rekavši "da tim dokumentom traže da država preduzme nešto, jer gradška uprava i gradska preduzeća ne mogu normalno da funkcionišu zato što su pod stalnim pritiskom policije".

Gradonačelnik Kragujevca i lider stranke Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović je optužio gradski odbor SNS u tom gradu "da pokušava nasilno da preuzme vlast u Kragujevcu", što su naprednjaci odbacili, podsetivši da su odbili njegov poziv da budu deo vlasti, na sastanku sredinom septembra prošle godine.

Stevanović je rekao i da je "tužilaštvo poslušničko, da policija bez osnova hapsi funkcionere Zajedno za Šumadiju i bije maloletnike po Kragujevcu, a da SNS Kragujevca podržavajući policiju, podržava batinjanje Kragujevčana".

Predsednik kragujevačkih naprednjaka Radomir Nikolić je rekao "da Stevanović vodi sukob sa policijom i da šest meseci pokušava da uvuče SNS, njega lično, kao i Aleksandra Vučića".

'Hoćete da kažete da Vučić kontroliše tužioce, policajce, sudije, sve one koje je postavljala različita vlast u proteklih 20 godina? Pre će biti da ih je pustio da rade svoj posao", rekao je Nikolić.

On je podsetio Stevanovića "da mu je na sastanku u septembru, na kojem nisu bili sami, nudio da bude deo vlasti".

"Na tom sastanku rekli ste mi da u svojim redovima nemate nijednog pravog čoveka i da od mene hoćete da učinite svog naslednika i da me naučite svemu što znate, a ja sam vam tada rekao i sada vam kažem nemam ambicija da budem gradonačelnik Kragujevca", rekao je Nikolić.

Prvi čovek kragujevačkih naprednjaka rekao je Stevanoviću i "da je na putu da ode ukaljan u neku vrstu političke penzije ovim što se sada dešava u gradu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: