Diković sa vojnom delegacijom SAD

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Ljubiša Diković razgovarao je u Beogradu sa delegacijom oružanih snaga SAD.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

18:31

Default images

Američku delegaciju su činili pukovnik Din Braun iz Nacionalne garde Ohaja, Metju Litldžon iz Evropske komande oružanih snaga SAD, pukovnik Pol Brocen, izaslanik odbrane SAD u Srbiji, i potpukovnik Šon Long, šef Kancelarije za odbrambenu saradnju SAD u Beogradu, saopštila je Vojska Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, gosti iz SAD su ove nedelje posetili Komandu Kopnene vojske u Nišu, a "u toku posete se razgovaralo o daljim koracima razvoja baze Jug kraj Bujanovca".

Tema ragovora bila je i izrada kataloga kurseva koji će se organizovati u Centru za obuku jedinica za multinacionalne operacije.

Bilateralna vojna saradnja Srbije i SAD veoma je razvijena, a saradnja Vojske Srbije i Nacionalne garde Ohaja deo je Programa državnog partnerstva Republike Srbije i SAD, podsetila je Vojska Srbije u saopštenju na svom sajtu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: