Volebek o razgovorima u Bujanovcu

Visoki komesar OEBS za nacionalne manjine Knut Volebek rekao je za B92 da je „zadovoljan današnjim boravkom i razgovorima u Bujanovcu“.

Izvor: B92

Sreda, 30.01.2013.

19:19

Default images

Volebek je razgovarao sa svim političkim liderima Albanaca sa juga Srbije, ali i sa predsednikom Koordinacionog tela za opštine Bujanovac, Preševo i Medveđu.

„Ovde smo danas napravili izvestan napredak. Sreli smo ljude koji se trude da aktivno rade na rešavanju problema i to je dobro“, rekao je Volebek za B92.

Visoki zvaničnik OEBS je, u razgovoru sa Zoranom Stankovićem, predsednikom Koordinacionog tela, razgovarao umesto planiranih 50, skoro 120 minuta.

Pre sastanka sa Stankovićem, Knut Volebek je u bujanovačkoj kancelariji misije OEBS sat i po razgovarao sa svim političkim liderima Albanaca juga Srbije.

Posle tog razgovora nije bilo zvaničnih izjava za medije, osim što je narodni poslanik Riza Halimi, u svojstvu predsednika Partije za demokratsko delovanje (PDD) rekao da je gospodin Volebek ovoga puta dobio „neke informacije koje do sada nije imao“.

Kako je juče za B92 najavio Šaip Kamberi, visoki funkcioner PDD, Albanci su slučaj spomenika u Preševu iskoristili da sa visokim komesarom razgovaraju o „čitavom spektru problema u Preševskoj dolini, koji počivaju na Konvenciji o ljudskim pravima“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: