Nastavnik u pritvoru zbog droge

Nastavniku Devete beogradske gimnazije Radomiru M., uhapšenom zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, određen pritvor do 30 dana.

Izvor: B92

Petak, 25.01.2013.

18:58

Default images

Ukoliko se dokaže da je nastavnik fizičkog u gimnaziji "Mihailo Petrović Alas" izvršio ovo krivično delo, dobiće otkaz u školi, rekao je načelnik Republičke prosvetne inspekcije Velimir Tmušić i naveo da će istraga i postupak razjasiti sve detalje ovog slučaja.

Nastavnik je, prema saopštenju MUP-a, uhapšen sa još jednom osobom u Novom Beogradu, u Ulici Goce Delčeva 42, preko puta Devete beogradske gimnazije, u kojoj je zaposlen.

Istraga će, kako je rekao Tmušić, pokazati da li je nastavnik eventualno prodavao drogu učenicima.

Nastavnik je uhapšen pre dva-tri dana, nakon čega mu je škola odredila meru udaljenja s radnog mesta.

U saopštenju policije navodi se da je Radomir M. jedan deo droge zadržavao i koristio za lične potrebe, a Tmušić ističe da direktor škole, u slučaju sumnje, ima pravo i obavezu da zaposlenog uputi na proveru zdravstvene sposobnosti.

Policijski službenici Policijske uprave za grad Beograd lišili su slobode Filipa P. (37) i Radomira M. (59) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je ranije danas MUP Srbije.

Kod osumnjičenih su prilikom pretresa vozila (vlasništvo Filipa P.), u tapacirungu krovne konstrukcije pronašli 20 paketića heroina težine oko 56 grama. Oni su uhapšeni u trenutku primopredaje, o čemu je odmah obavešten dežurni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu.

U toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je Radomir M. duže vreme kupovao heroin od Filipa P. i prodavao ga krajnjim korisnicima, dok je jedan deo zadržavao i koristio za lične potrebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: