Vujanović kandidat DPS za lidera CG

Aktuelni predsednik Crne Gore Filip Vujanovic kandidat je vladajuće Demokratske partije socijalista na predstojećim predsedničkim izborima.

Izvor: Beta

Četvrtak, 24.01.2013.

19:05

Default images

Očekuje se da predlog Predsedništva DPS prihvati Glavni odbor DPS, čija je sednica u toku.

Kandidaturom Vujanović dobija mogućnost da osvoji treći mandat na funkciji šefa države. Predsednički izbori, drugi od obnove nezavisnosti, zakazani su za 7. april, jer Vujanoviću uskoro ističe petogodišnji mandat.

Vujanovićevoj kandidaturi se, međutim, protivi manji partner u vlasti, Socijaldemokratska partija (SDP) koja smatra da je njegovo kandidovanje "neustavno", jer Ustav ne dozvoljava istoj osobi više od dve kandidature.

Vujanović je pri kraju drugog mandata, prvog od obnove nezavisnosti i donošenja novog Ustava.

Izvesno je da u izbornu utakmicu ulazi lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić, koji će, međutim, biti nezavisni kandidat.

Svog predsedničkog kandidata na izborima imaće i nedavno osnovani politički klub "Pravedna Crna Gora", kojoj će to biti prvo odmeravanje snaga na izborima. Njen kandidat na izborima biće Rade Bojović, predsednik njenog Izvršnog odbora, objavljeno je danas u Podgorici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: