Vučić po energiji sličan Đinđiću

Mlađan Dinkić kaže za NIN da budžet za 2013. nije predizborni i da s koalicionim partnerima, Ivicom Dačićem i Aleksandrom Vučićem, nije razgovarao o izborima.

Izvor: NIN

Četvrtak, 24.01.2013.

13:06

Default images

"Da neko u Vladi želi vanredne izbore, valjda bi mi rekao da pripremim predizborni budžet, a ovaj koji je usvojen, sasvim je drugačiji, jer krešemo rashode, smanjujemo deficit. Zato mi deluje da su šanse za izbore manje od jednog promila", ocenio je Dinkić u intervjuu za NIN.

"Ako mene pitate, mislim da Vučić nema ideju da bude u vladi samo četiri godine, već ima dugoročnije planove", kaže Dinkić.

Na pitanje da li možda Vučić ima ideju da napravi vladu s manje partnera i bez URS-a Dinkić odgovara: "Ako neko želi da raspiše izbore, neka ih raspiše i mi ćemo za njih biti spremni, kad god bili. Ali ne verujem u to".

Govoreći o političarima i liderima s kojima je u proteklih 12 godina sarađivao ili i dalje sarađuje, Dinkić je rekao da je Vučić, iako je potpuno drugačije prirode, po energiji sličan Đinđiću, a da je Dačić veoma inteligentan i vešt političar.

O lideru DS-a Draganu Đilasu Dinkić kaže da je sa njim korektno sarađivao dok nije došao na čelo demokrata, kada je postao "neki drugi Đilas".

"Sada kao da postoji sasvim drugi Đilas, svakodnevno me iznenađuje neumerenim napadima na mene i providno neumerenim pohvalama Vučiću i Krkobabiću. Zato zaista ne znam ko je pravi Đilas."

Ceo intervju koji je lider URS-a i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić dao za NIN pročitajte u rubrici intervju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: