Karakas: Desničari će napasti vlast

Vlada Venecuele optužila je danas desničarske ekstremiste da nameravaju da napadnu potpredsednika Nikolasa Madura.

Izvor: Tanjug

Sreda, 23.01.2013.

21:10

Default images

Maduru je predsednik Ugo Čaves odabrao za svog naslednika.

"Dobili smo veoma važne obaveštajne podatke prema kojima članovi venecuelanske ekstremne desnice planiraju, uz pomoć desničarskih elemenata izvan zemlje, napad na potpredsednika Republike", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol.

"Oni kuju zaveru i protiv predsednika nacionalne skupštine", naveo je Reverol, misleći na Diosdada Kabela koji je i lider vladajuće Ujedinjene socijalističke partije Venecuele, prenosi AFP.

Reverol, koji je je govorio na provladinom skupu u Karakasu, nije otkrio nijedan detalj već je samo rekao da se taj plan o zaveri istražuje.

Venecuelanska vlada je tokom proteklih godina često optuživala ekstremiste iz inostranstva da hoće da ubiju Čavesa i svrgnu vladu, podseća francuska agencija.

U decembru prošle godine, Venecuela je proterala francuskog državljanina Frederika Lorana Bukea, nakon što je odslužio kaznu od četiri godine zatvora zbog navodne namere da ubije Ccavesa.

AFP podseća da se Čaves toliko loše osećao da nije mogao da prisustvuje svojoj inauguraciji 10. januara i oporavlja se na Kubi posle četvrte operacije raka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: