Samo Mrkonjić bio na svim sednicama

Milutin Mrkonjić jedini je ministar koji je bio prisutan na svih 43 sednica Vlade Srbije od njenog formiranja 27. jula 2012. do sredine ovog meseca.

Izvor: Danas

Utorak, 22.01.2013.

21:26

Default images

To pokazuje evidencija vladinog Generalnog sekretarijata u koju je "Danas" imao uvid.

Vlada premijera Ivice Dačića za sada nije održala nijednu telefonsku sednicu, u skladu s obećanjem da će ta praksa iz mandata Mirka Cvetkovića biti prekinuta.

Najviše izostanaka, za koje pretpostavljamo da su zbog njegovih mnogobrojnih aktivnosti opravdani, beleži se prvom potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Aleksandru Vučiću, koji nije bio prisutan na 20 od 43 sednice.

Nakon ministra saobraćaja Mrkonjića, evidencija prisustva na sednicama Vlade pokazuje da je najmanje izostajao ministar građevinarstva Velimir Ilić - četiri puta, dok po pet „(ne)opravdanih“ imaju premijer i ministar unutrašnjih poslova Dačić i ministar trgovine Rasim Ljajić. Prilično redovni na sednicama u Nemanjinoj 11 bili su i ministri energetike, kulture i informisanja i rada Zorana Mihajlović, Bratislav Petković i Jovan Krkobabić, svi sa po čest izostanaka.

Posle Vučića, najčešće odsutan sa zasedanja Vlade u navedenom periodu bio je ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić (17). Interesantno je da su predstavnici URS u Vladi Srbije imali isti broj izostanaka - po 13, ali u evidenciji koju je naš list dobio nije moguće videti da li su Mlađan Dinkić, Suzana Grubješić i Verica Kalanović izostajali i sa istih sednica. Identičan broj odsustva kao kod predstavnika URS beleži se ministru bez portfelja Sulejmanu Ugljaninu.

Između 10 i 12 puta sednicama Vlade Srbije, formirane pre gotovo šest meseci, nisu prisustvovali ministri Nikola Selaković, Goran Knežević, Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović, Milan Bačević i Alisa Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: