SNS odgovorila Snežani Malović

Srpska napredna stranka odbacila je optužbe bivše ministarke pravde Snežane Malović upućene funkcioneru naprednjaka Vladimiru Cvijanu.

Izvor: Beta

Utorak, 22.01.2013.

19:01

Default images

Naprednjaci su zatražili i da se ispita njena odgovornost za lošu reformu pravosuđa.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a u Skupštini Srbije Zoran Babić rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da ta stranka "nema čega da se plaši" i da traži da državni organi ispitaju navode iz krivične prijave koju će Malovićeva podneti protiv Cvijana, ali i da ispitaju njenu odgovornost za lošu reformu pravosuđa.

"Najava krivične prijave dolazi od nekoga ko je kreator reforme pravosuđa zbog koje naš pravosudni sistem godinama trpi i zbog koje nas i danas kritikuje međunarodna zajednica", ukazao je Babić.

Govoreći o opozicionoj Demokratskoj stranci, Babić je rekao da nisu tačni navodi funkcionera demokrata Božidara Đelića da će vladajuća koalicija zadužiti Srbiju za još 12 milijardi evra radi izgradnje kanala Dunav-Morava-Vardar.

"Jedine milijarde evra koje su u opticaju na krivičnoj su prijavi koju je protiv dnevnih novina Kurir podneo predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas, i to je pokušaj zastrašivanja medija I gašenja jednih dnevnih novina", rekao je Babić.

On je rekao i da funkcioner DS-a i bivši ministar Božidar Đelić još nije objasnio kako je s ministarskom platom uspeo da zaradi 11 miliona evra, koliko ima na svom računu, i odakle mu kuća na Dedinju.

Funkcioner naprednjaka je podsetio i da se protiv pojedinih funkcionera DS-a i bivših ministara iz te stranke vode krivični postupci zbog, kako je naveo, pljačke državnog budžeta.

Bivša ministarka pravde iz DS-a Snežana Malović optužila je danas funkcionera SNS-a Vladimira Cvijana da je kao advokat Ivana Pavlovića, zvanog Iker, optuženog za šverc kokaina, pretnjama sudiji pokušao da izdejstvuje ukidanje pritvora svom branjeniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: